Fysiotherapie de Zwaluw breidt uit

 Categorie Overig

Ferdinand Vermeulen over de groei van de praktijk

Op zijn twaalfde wist Ferdinand al dat hij fysiotherapeut wilde worden. Nu, jaren later is hij toe aan de volgende stap in zijn carrière: personeelsuitbreiding. Hoogste tijd voor een gesprek over de groei en bloei van Fysiotherapie de Zwaluw.

Hoe kwam je 5 jaar geleden op het idee om Fysiotherapie de Zwaluw op te richten?

“Nadat ik afstudeerde als fysiotherapeut ging ik in dienst bij verschillende fysiopraktijken. Hoewel ik daar veel kennis en ervaring opdeed, ontdekte ik

al vrij snel dat ik voor mezelf wilde beginnen. Ik had het gevoel dat ik als onafhankelijke en ongecontracteerde fysiotherapeut een hogere kwaliteit van zorg kon bieden. Geen voorgekauwd traject en beperkte behandelingsperiode, maar de beste fysiotherapie op maat. Zodoende opende ik 5 jaar geleden de deuren van eigen praktijk in Culemborg. Dat voelde meteen goed!”

“Steeds meer mensen in Culemborg weten Fysiotherapie de Zwaluw te vinden bij (chronische) klachten”

Hoe ging dat, van loondienst naar een eigen praktijk?

ferdinand_vermeulen

“Rond de tijd dat ik fysiotherapie de Zwaluw oprichtte, begon ik ook als zzp’er bij Triggerpointtherapie Nederland in Utrecht, waar ik me met twee vakgenoten nog altijd inzet voor de behandeling van triggerpointklachten. Ik werd steeds gespecialiseerder en maakte naam onder cliënten: twee vliegen in één klap. Als gevolg daarvan wisten steeds meer mensen me in Culemborg te vinden als de go-to guy bij (chronische) klachten. Je kan dus zeggen dat de stap naar een eigen praktijk hierdoor soepel is verlopen.”

Zat je fysiotherapiepraktijk meteen al in hartje Culemborg?

“Ja, hier heb ik mijn praktijk opgericht. De keuze om voor mezelf te beginnen kwam precies op het juiste moment. We waren al goed onderweg met een ingrijpende renovatie van dit historische pand, dus ik kon er meteen een fysiotherapiepraktijk inbouwen. Het is een mooi pand om in te werken, maar vooral ook een fijne centraal gelegen locatie voor mijn cliënten. De praktijk is voor iedereen makkelijk bereikbaar.”

“Ik ben op zoek naar een collega-fysiotherapeut, zodat we bij klachten nog sneller kunnen helpen”

Wanneer merkte je dat het tijd was om uit te breiden?

“Intussen werk ik twee dagen per week van acht tot acht bij Fysiotherapie de Zwaluw. Die lange werkdagen kan ik aan, maar ik vind het vervelend dat ik door de grote belangstelling niet iedereen meteen kan helpen. Als je klachten hebt, wil je niet langer dan nodig wachten op je behandeling. Gelukkig heb ik binnenkort een collega, de vacature staat al open. Zodat er ook in de toekomst altijd een goede fysiotherapeut klaarstaat en niemand te lang hoeft te wachten. De tweede behandeltafel staat al klaar!”

Zoek je een collega-fysiotherapeut met dezelfde specialisatie als jij?

“Het belangrijkst is dat mijn collega hart heeft voor de cliënt en zich inzet voor de allerbeste behandeling. Het is fijn als onze neuzen dezelfde kant op staan. Als een cliënt bijvoorbeeld wacht op een dry-needling behandeling en ik tijd tekortkom, scheelt het als mijn collega die kan overnemen. Tegelijkertijd is een andere specialisatie natuurlijk een mooie aanvulling op ons aanbod, zodat we als praktijk nog beter worden. Ongetwijfeld kunnen we elkaar ook een hoop leren.”

Hoe ziet Fysiotherapie de Zwaluw er over 5 jaar uit?

“Ik hoop natuurlijk dat ik snel een geschikte collega vind. En eigenlijk wil ik dat we tegen die tijd minstens met z’n drieën zijn. Misschien met een tweede locatie! Uiteraard blijven we allemaal doorleren om te zorgen dat onze kennis en kunde up-to-date blijft. Het is enorm uitdagend om een goede fysiotherapeut te worden én te blijven. De blije reactie van een cliënt die eindelijk klachtenvrij is, maakt al die inspanning voor mij dik de moeite waard.”

“Ik wil de algehele gezondheid van mensen op een duurzame manier stimuleren”

Blijft Fysiotherapie de Zwaluw altijd in het centrum van Culemborg?

“Waar we precies gaan uitbreiden kan ik nog niet zeggen. Wel weet ik dat het me geweldig lijkt om de fysiopraktijk in de toekomst te combineren met andere disciplines om cliënten gezondheidsgericht te helpen. In de breedste zin van het woord. Ik zie het voor me als een grote ruimte (inclusief sportfaciliteiten) die ik deel met andere specialisten, bijvoorbeeld een diëtist, fitnesscoach en orthomoleculair therapeut. Zo kunnen we als team ervoor zorgen dat de cliënt zich op lange termijn beter voelt dan ooit tevoren. Met zo’n centrum wil ik de algehele gezondheid van mensen op een duurzame manier stimuleren. Dat kan alleen door interdisciplinair samen te werken. Mooi toekomstplan, toch?”

Vacature fysiotherapeut

Ben jij of ken jij iemand die mij wil komen versterken als collega-fysiotherapeut? Lees hier de vacature of neem direct contact met me op via info@fysiodezwaluw.nl of 06 406 111 50.

Laatste nieuws

Reacties

drie × vijf =

klachten_voor_zijn_fysiotherapiefysio_de_zwaluw_litteken