Osteopathie

Osteopathie is voor wie rondloopt met (onverklaarbare) klachten een welkome aanvulling op fysiotherapie. Anders dan bij fysiotherapie – waar de focus ligt op het bewegingsapparaat – zet ik mijn osteopathische methoden in om nog verder te zoeken naar de bron van jouw klachten. Bij de diagnose en behandeling besteed ik onder meer aandacht aan de mobiliteit van je organen, gewrichten en pezen.

Klachten osteopathie

Met osteopathische handgrepen invloed uitoefenen op de doorbloeding of het zenuwstelsel, kan bijzonder effectief zijn bij de behandeling van klachten. Osteopathie kan helpen bij:

Zweverig? Helemaal niet!

Osteopathie wordt vaak nog onterecht gezien als alternatieve geneeskunde. Dat het nut ervan ‘vaag en onbewezen’ is, klopt volgens mij helemaal niet. Ik heb een opleiding osteopathie gevolgd en werk op basis van wetenschappelijk onderbouwde theorieën. Ook achter minder conventionele methoden zoals listenings zit gewoon logica. Tijdens zo’n listening leg ik mijn hand op een bepaalde spier of een lichaamsdeel en luister ik naar wat mijn hand doet. Dat is niet zweverig, maar gewoon heel verfijnd voelen. Zelfs als je twijfels hebt bij de werking van osteopathie, nodig ik je van harte uit om langs te komen op mijn praktijk, dan licht ik mijn behandelingen graag toe.

Benieuwd of osteopathie kan helpen bij jouw klachten? Kom eens langs op mijn praktijk in Culemborg. Je kunt me bereiken via 06 406 111 50 of info@fysiodezwaluw.nl.

  • Ferdinand heeft mij snel van mijn rugklachten afgeholpen. Mijn rug is al langere tijd een zwakke plek. Eens in de zoveel tijd schiet het erin, maar de laatste keer kreeg ik een vreemde uitstraling van mijn bil naar mijn been en daarna zelfs helemaal tot in mijn kleine teen. Ik waardeer Ferdinands holistische aanpak. Hij wist uit te leggen hoe een en ander met elkaar verbonden is en gaf me naast oefeningen ook tips voor voeding en ademhaling. Na 5 behandelingen was ik van mijn klachten af.

    Martin
Osteopaat Ferdinand Vermeulen