Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandeling om beter te bewegen. Een fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met mijn kennis en kunde help ik als fysio in Culemborg bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten aan – zoals het in medische termen heet – het bewegingsapparaat.

Jij bent niet de enige die misschien een fysiotherapeut nodig heeft. Jaarlijks gaan ruim drie miljoen mensen naar de fysio. Iedereen heeft zo zijn eigen klachten. Soms veroorzaakt door een ongeval of blessure, vaak ook niet. Loop niet langer door dan nodig is met je klachten.

Neem contact met me op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden, via 06 – 406 111 50 of info@fysiodezwaluw.nl.

  • Ferdinand heeft goed naar mij geluisterd en mijn klachten heel doeltreffend behandeld. De combinatie van therapievormen die hij toepast werken voor mij erg goed. Mocht ik weer eens klachten krijgen dan ga ik zeker terug.

    Brechtje
  • Hoi Ferdinand, even een update. Het is alweer even geleden dat ik bij je geweest ben. Sinds een maandje of twee loop ik weer hard en ben ik in de sportschool te vinden. Het gaat ook echt stukken beter! Maar ik kom ongetwijfeld nog wel een keer langs. Ik wil je in ieder geval bedankten voor de behandeling. Blijf gezond, ook je gezin!

    Ben Nachtegaal
  • Tijdje geleden onder behandeling geweest bij Ferdinand, voor mijn rugklachten. Over de behandeling ben ik zeer positief. Dat heeft mij niet alleen van mijn probleem verholpen, door de behandeling weet ik ook hoe ik dat soort klachten in de toekomst kan voorkomen! De behandeling was fijn en het voelde vanaf het begin gelijk goed aan. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar iemand die zijn werk naar behoren uitvoert!

    Najim 
fysiotherapie

Fysiotherapie behandelingen

Wat de oorzaak van de klacht ook is, ik probeer je optimaal te herstellen zodat je zo vrij mogelijk kan bewegen. Om je te helpen bied ik de volgende behandelingen:

Triggerpointtherapie

Triggerpoints zijn zeer lokale verkrampingen in spieren waar door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. De spierknopen zijn voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. De oorzaak van de gevoelige plekken pak ik aan.

Medical taping

Medical taping ondersteunt de spieren tijdens en na de behandeling. Het is speciale tape die ik aanbreng op de te behandelen plaatsen van het lijf. De tape is elastisch en heeft goeie kleefkracht. De kleefkracht van de tape tilt de huid op en verbetert de doorbloeding.

Manuele mobilisaties

Manuele therapie en dan zonder al dat gekraak! Ik gebruik de manuele therapie volgens de Utrechtse methode. De behandelwijze houdt rekening met de individuele verschillen en asymmetrie in vorm en functie (van gewrichten).

Dry needling

Bij ‘vastzittende spieren’ is dry needling misschien iets voor jou. Bij deze behandeling prik ik met een speciale techniek een steriele naald in verdikkingen van een spier. De spier ontspant snel en langdurig.

IASTM

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation (IASTM) is een behandeling waarbij ik speciale instrumenten gebruik om het herstelproces van de spieren te stimuleren.

Manipulaties

Manipuleren is een effectieve manier om gewrichtsblokkades aan te pakken. Het is een vorm van fysiotherapie waarmee geblokkeerde gewrichten met een beetje hulp weer in de juiste richting worden geduwd.

Bindweefselmassage

Met bindweefselmassage kun je blokkades in het weefsel losmaken, waarna de doorbloeding weer op gang komt en klachten afnemen. Ook bij chronische klachten biedt bindweefselmassage uitkomst.

Wist je dat van ongeveer 10% à 15% van alle rugklachten maar bekend is wat het precies is? Denk maar aan spit, lumbago of een hernia. En van de rest van de rugklachten is dus onbekend wat precies de oorzaak is. Betekent dit dat deze klachten niet goed te behandelen zijn? Nee, helemaal niet. Ook rugklachten met een onbekende oorzaak zijn goed te behandelen met fysio.