Fysiotherapie

fysio-fysiotherapie-de-zwaluwFysiotherapie is een behandeling om beter te bewegen. Een fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met mijn kennis en kunde help ik als fysio in Culemborg bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten aan – zoals het in medische termen heet – het bewegingsapparaat.

Jij bent niet de enige die misschien een fysiotherapeut nodig heeft. Jaarlijks gaan ruim drie miljoen mensen naar de fysio. Iedereen heeft zo zijn eigen klachten. Soms veroorzaakt door een ongeval of blessure, vaak ook niet. Loop niet langer door dan nodig is met je klachten.

  • Ferdinand heeft goed naar mij geluisterd en mijn klachten heel doeltreffend behandeld. De combinatie van therapievormen die hij toepast werken voor mij erg goed. Mocht ik weer eens klachten krijgen dan ga ik zeker terug.

    Brechtje

Fysiotherapie behandelingen

Wat de oorzaak van de klacht ook is, ik probeer je optimaal te herstellen zodat je zo vrij mogelijk kan bewegen. Om je te helpen bied ik de volgende behandelingen:

Triggerpointtherapie

Triggerpoints zijn zeer lokale verkrampingen in spieren waar door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. De spierknopen zijn voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. De oorzaak van de gevoelige plekken pak ik aan.

Medical taping

Medical taping ondersteunt de spieren tijdens en na de behandeling. Het is speciale tape die ik aanbreng op de te behandelen plaatsen van het lijf. De tape is elastisch en heeft goeie kleefkracht. De kleefkracht van de tape tilt de huid op en verbetert de doorbloeding.

Manuele mobilisaties

Manuele therapie en dan zonder al dat gekraak! Ik gebruik de manuele therapie volgens de Utrechtse methode. De behandelwijze houdt rekening met de individuele verschillen en asymmetrie in vorm en functie (van gewrichten).

Dry needling

Bij ‘vastzittende spieren’ is dry needling misschien iets voor jou. Bij deze behandeling prik ik met een speciale techniek een steriele naald in verdikkingen van een spier. De spier ontspant snel en langdurig.

IASTM

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation (IASTM) is een behandeling waarbij ik speciale instrumenten gebruik om het herstelproces van de spieren te stimuleren.

Wist je dat van ongeveer 10% à 15% van alle rugklachten maar bekend is wat het precies is? Denk maar aan spit, lumbago of een hernia. En van de rest van de rugklachten is dus onbekend wat precies de oorzaak is. Betekent dit dat deze klachten niet goed te behandelen zijn? Nee, helemaal niet. Ook rugklachten met een onbekende oorzaak zijn goed te behandelen met fysio.