Hoofdpijnklachten

Bijna niets is erger dan hoofdpijn. Dat irritante knagende of scherpe gevoel in je hoofd. Pijnlijke steken of gewoonweg migraine. Loop niet langer door met hoofdpijn dan nodig is! Want de meeste hoofdpijnen zijn goed te verhelpen of verminderen met de juiste fysiotherapiebehandeling.

Soorten hoofdpijn

hoofdpijnklachten fysiotherapie

Er zijn vijf soorten hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, medicamenteuze hoofdpijn en cervicogene hoofdpijn. Medicamenteuze hoofdpijn en clusterhoofdpijn zijn helaas niet te behandelen met fysio. Ook hoofdpijn als gevolg van een tumor of dissectie is niet door een fysiotherapeut te behandelen.

Drie van de vijf soorten hoofdpijn zijn gelukkig wel goed te behandelen met fysiotherapie.

Misschien herken je een soort hoofdpijn in jouw situatie:

Drie van de vijf soorten hoofdpijn zijn gelukkig goed te behandelen met fysiotherapie!

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn geeft een drukkend gevoel in het hoofd en is goed te behandelen. Bij spanningshoofdpijn kan je je meestal ook minder soepel bewegen en ben je beperkt in je bewegingen als je aan het werk bent. Er is een continu aanwezige pijn waar je soms bij het opstaan al last van hebt. In de loop van de dag blijven de klachten ongeveer gelijk. De oorzaak ligt vaak bij stress, al dan niet in combinatie met triggerpoints. Verhoogde spanning in je schouderspieren, nek of zelfs je kaak kunnen zo flinke hoofdpijn opleveren.

Migraine

Van migraine is bekend dat dit heftige hoofdpijn is, soms in combinatie met misselijkheid. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld licht, aura’s, geluid en geuren te veel voor je zijn. De klachten kunnen hormonaal zijn, waar ik als fysiotherapeut helaas niks aan kan doen. Maar de klachten kunnen ook een lichamelijke oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een hoge spanning van de spieren in de nek of hals. Deze migraineklachten zijn te behandelen zodat de pijn vermindert en soms zelfs weggaat. Met fysiotherapie is het ook mogelijk om een beetje spanning van je schedel te halen. Hiermee los je migraine niet op, maar het kan helpen de pijn te verzachten.

Vaak denken mensen migraine te hebben, maar is het eigenlijk cervicogene hoofdpijn.

Cervicogene hoofdpijn

Veel mensen denken dat ze migraine hebben, maar eigenlijk hebben ze last van cervicogene hoofdpijn. De oorzaak is meestal gekoppeld aan zenuwbanen. Bijvoorbeeld als een wervel een zenuwbaan blokkeert en uitstraling geeft naar je hoofd. Bij deze soort hoofdpijn kun je je meestal ook minder soepel bewegen dan je gewend bent. Met een fysiobehandeling op maat kun je deze hoofdpijnklachten bij de bron aanpakken.

Fysiotherapiebehandeling hoofdpijn

De technieken die ik gebruik bij het behandelen van hoofdpijn zijn onder andere IASTM, triggerpointtherapie, dry needling en bindweefselmassage. Welke behandeling bij jou past, is afhankelijk van de klachten en de mogelijke oorzaak. In een gesprek en onderzoek kijken we naar de klachten en oorzaken. Daarna stel ik een behandelplan voor je op en gaan we aan de slag om de klachten te verminderen.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan doen bij hoofdpijnklachten? Bel me via 06 406 111 50 of stuur me een bericht. Ik help je graag!

  • Ik ben bij Ferdinand geweest voor langdurige rug, nek en hoofdpijnklachten. Hij heeft goed naar mijn problemen geluisterd en mij vakkundig geholpen. In het verleden heb ik slechte ervaringen gehad met nek behandelingen maar Ferdinand heeft dit bij mij op een juiste manier aangepakt waardoor al mijn klachten zeker zijn afgenomen en verbeterd! Bij deze beveel ik Ferdinand zeker aan omdat hij zeer professioneel te werk gaat en weet wat hij doet. Bedankt!    

    Remco