Manuele therapie zonder al dat gekraak! Dat kan. Manuele mobilisatie kan worden toegepast op spier- en gewrichtsproblemen door het hele lichaam. De nadruk ligt op het wegnemen van de onderliggende oorzaak van de klachten in de gehele bewegingsketen en niet alleen op lokale symptomen bestrijden.

manuele-mobilisaties-fysiotherapie-de-zwaluw

Wat is manuele mobilisatie?

Tijdens de behandeling beweeg ik je gewrichten met een techniek die ‘mobiliseren’ wordt genoemd. Het mobiliseren – waarbij gewrichten niet worden geforceerd of gemanipuleerd – heeft als doel om op de beste manier de bewegingsassen in gewrichten te vinden. Het spreekt ook het herstellende vermogen van het bindweefsel aan. De juiste gewrichtsbeweging wordt door een specifieke handgreep ingestuurd.

Niemand is hetzelfde en symmetrische lichamen bestaan niet, daar pas ik de behandeling op aan

De zachtste manuele behandelmethode

Manuele therapie volgens de Utrechtse methode – ook wel de eggshellmethode genoemd – is een behandelwijze die rekening houdt met de individuele verschillen en asymmetrie in de vorm en functie van gewrichten. De manuele therapie volgens de Utrechtse methode staat bekend als een van de zachtste en voorzichtigste behandelmethoden in de fysiotherapie. De techniek kan namelijk nog geen eierschaal (eggshell) breken. Daarom is de behandeling bij uitstek geschikt bij reuma of artrose, waarbij een ‘hardere’ behandeling met manipulaties juist schade kan aanrichten.

Start jouw herstel met manuele mobilisaties

Kan ik je misschien helpen met manuele mobilisatie? Ik bekijk graag samen met jou op welke manier ik je kan helpen. Bel me op 06 406 111 50 of mail naar info@fysiodezwaluw.nl.

  • Wat Ferdinand een goede fysio maakt is een combi van betrokkenheid en vakkundigheid. Hij benaderde mijn klachten analytisch en luisterde goed. Ferdinand nam mijn klachten serieus en hij pakte door; ik kreeg een doorverwijzing voor een MRI en bleek dat ik een flinke hernia had. Tijdens mijn behandeling gebruikte hij kennis en ervaring vanuit diverse methoden (o.a. dry needling, mobilisatie, massage, oefeningen). Daarnaast is Ferdinand goed bereikbaar, zelfs via de app is hij bereid om een advies te geven of vragen te beantwoorden. Ik ben Ferdinand erg dankbaar voor zijn inzet!

    Naomi