Manuele mobilisaties

Manuele therapie en dan zonder al dat gekraak! Dat kan. Ik gebruik de manuele therapie volgens de Utrechtse methode. Manuele therapie volgens de Utrechtse methode gaat ervan uit dat iedereen anders is. En symmetrie? Niemand is symmetrisch toch? Vergelijk de linkerhelft van het gezicht met de rechter. Altijd verschillend……

Manuele therapie volgens de Utrechtse methode – ook wel de eggshell methode genoemd – is een behandelwijze die rekening houdt met de individuele verschillen en asymmetrie in vorm en functie (van gewrichten).

Bij manuele mobilisatie is de holistische aanpak belangrijk. Ik kijk altijd verder dan alleen de pijnlijke plek. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Je kan me altijd even bellen op 06 406 111 50 of maak een afspraak.

De behandeling

Tijdens de behandeling beweeg ik de gewrichten van een patiënt met een techniek die ‘mobiliseren’ wordt genoemd. Het mobiliseren – waarbij gewrichten niet worden geforceerd of gemanipuleerd – heeft als doel om op de beste manier de bewegingsassen in gewrichten te vinden. Het spreekt ook het herstellende vermogen van het bindweefsel aan. De juiste gewrichtsbeweging wordt door een specifieke handgreep ingestuurd. Deze techniek pas ik op alle gewrichten van het lichaam toe. De nadruk ligt op het wegnemen van de onderliggende oorzaak van de klachten in de gehele bewegingsketen en niet (alleen) op het bestrijden van lokale symptomen.

De manuele therapie volgens de Utrechtse methode staat bekend als een van de zachtste en voorzichtigste behandelmethoden in de fysiotherapie. De behandelmethode kan namelijk nog geen eierschaal (eggshell) breken.

Kan ik je misschien helpen met manuele mobilisatie? Waar heb jij klachten? Ik bekijk graag samen met jou op welke manier ik je kan helpen. Bel me op 06 – 406 111 50 of mail naar info@fysiodezwaluw.nl.