reviews-fysiotherapie-de-zwaluw
 • Ik kreeg al 12 jaar zware pijnstillers voor aspecifieke klachten in de onderrug. Op aanraden van mijn arts ging ik naar Fysiotherapie de Zwaluw. ‘Ferdinand kijkt verder dan andere fysiotherapeuten’, stelde hij me gerust. En dat bleek wel. Na vanuit een osteopathische blik het lichaam als één systeem onder de loep te nemen, bleek de oorzaak bij congestie te liggen, oftewel opstopping in de darmen. Nu ik samen met Ferdinand werk heb gemaakt van die problemen, kan ik na ruim een decennium eindelijk de morfine weer laten liggen.

  Eva B.
 • Ferdinand heeft mij snel van mijn rugklachten afgeholpen. Mijn rug is al langere tijd een zwakke plek. Eens in de zoveel tijd schiet het erin, maar de laatste keer kreeg ik een vreemde uitstraling van mijn bil naar mijn been en daarna zelfs helemaal tot in mijn kleine teen. Ik waardeer Ferdinands holistische aanpak. Hij wist uit te leggen hoe een en ander met elkaar verbonden is en gaf me naast oefeningen ook tips voor voeding en ademhaling. Na 5 behandelingen was ik van mijn klachten af.

  Martin
 • Ferdinand Vermeulen is een kundige fysiotherapeut, die mij in korte tijd van mijn pijnlijke klachten in bil en been heeft afgeholpen. En tijdens het werk is hij ook nog in voor een gezellig praatje, waardoor je van de pijn wordt afgeleid. Ik kan Fysiotherapie de Zwaluw aan Iedereen met klachten in spieren of gewrichten aanbevelen. Dank je wel Ferdinand!

  Hans
 • Ik had al lange tijd last van mijn rug. Net voor de zomer kon ik bij Ferdinand terecht omdat het ineens erg heftig werd en ik niet meer op of neer kon van mijn rug. Het bleek volgens Ferdinand dat mijn rugpijn verband hield met littekenweefsel en bindweefsel in mijn buik, waar ik in het verleden operaties aan heb gehad. Dus daar ging hij mee aan de slag. Ik twijfelde zelf nog, maar hij heeft gelijk gehad. Het gaat inmiddels erg goed. Ik ben er heel erg blij mee.

  Hetty
 • Vorig jaar maart kreeg ik pijn in mijn linkerbil. Ik dacht dat ik er nooit meer van af zou komen! Door de lockdown kon ik niet direct geholpen worden en heb ik een half jaar doorgesukkeld. In oktober maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie de Zwaluw, waar ik wel geholpen kon worden. Na een aantal maanden was ik pijnvrij, heerlijk! Dank je wel Ferdinand, voor je hulp en steun. Als ik ooit weer klachten heb, kom ik meteen naar jou.

  Monika
 • Ferdinand is de eerste, na diverse andere behandelaars en artsen, die de oorzaak van de klachten blootlegde. Na eerdere positieve ervaring met triggerpointtherapie kwamen mijn klachten dit jaar terug. Na goed naar mijn klachten geluisterd te hebben en een uitgebreid onderzoek aan mijn onderstel, kwam Ferdinand tot de conclusie dat ik vrijwel zeker een verschoven ruggenwervel had. Daarbij gaf hij aan dat ik mij niet ongerust hoefde te maken omdat hij, gezien de aard van de klachten, dit goed kon behandelen. Op zijn advies een röntgenfoto laten maken. De uitslag van de radioloog bevestigde de diagnose van Ferdinand. Vervolgens hebben de behandelingen zich verplaatst naar de rug en namen de klachten in een rap tempo af. Na de behandelingen en wat adviezen voor eigen oefeningen kan ik nu veel beter en met weinig klachten de dingen blijven doen die ik graag doe.

  Jaap
 • Ik kwam bij Ferdinand met klachten die op hielspoor leken. Na een grondig onderzoek bleek het een fasciitis plantaris te zijn door overbelasting aan de hiel. Met een doelgerichte behandeling boekten we meteen een goed resultaat. Zorgvuldig en professioneel!

  Theo
 • Toen ik zaterdagochtend opstond nadat ik de dag ervoor had gesport, merkte ik gelijk dat er iets niet goed zat in mijn rug. Dusdanig dat ik bijna door de grond ging en moeilijk kon ademhalen. Online gekeken naar een Fysiotherapeut in de buurt die op zaterdag werkzaam was. Zo kwam ik bij Fysiotherapie de Zwaluw uit. Nadat ik had gebeld, kon ik erg snel bij hem terecht en kon Ferdinand mij gelukkig van mijn pijn afhelpen. Ik kon diezelfde dag weer normaal lopen en ademhalen, wat een opluchting was dat! Als ik nog eens hulp nodig heb, zou ik zeker naar Ferdinand gaan! Snelle en meer dan uitstekende hulp waar je het nodig hebt! Een aanrader. Hij heeft erg veel kennis en weet wat hij doet! Denkt ook verder dan alleen het probleem waar je op dat moment mee loopt.

  Joshua
 • Ik kwam bij Ferdinand terecht met een hardnekkige schouderblessure, deze is op vakkundige wijze verholpen. Tijdens de behandeling is er ook ruimte voor een interessant gesprek. Tussendoor kreeg ik nog te maken met een pijnlijke knie, dit werd ter plekke aangepakt met dry needling wat zo efficiënt bleek te zijn dat 1 behandeling genoeg was. Ook fijn dat alles duidelijk uitgelegd wordt. Ferdinand, bedankt!

  Corine
 • Ferdinand heeft mij van mijn kuitklachten afgeholpen. Vorig jaar tijdens het thuiswerken in de lockdown kreeg ik zoveel pijn in mijn kuiten dat ik bijna niet meer kon lopen. Reguliere fysiotherapie hielp niet en vatenonderzoeken leverden niets op. Ik heb toen een afspraak gemaakt voor triggerpointtherapie. Bij triggerpointtherapie wordt naar je hele lijf en samenhang tussen klachten gekeken. Al na een paar behandelingen was ik pijnvrij en heb goede oefeningen gekregen om de boel los te houden. Erg blij dat ik hier ben terechtgekomen!

  Tanja
 • Nummer 1 is er nog af en toe, maar ik merk echt al veel verbetering. Met mijn rug blijft het natuurlijk een gevalletje van letten op mijn lichaam. Maar wat ben ik blij dat ik naar Ferdinand ben gegaan! Ik wil hem heel erg bedanken dat ik gewoon weer kan genieten!!!

  Jessie
 • Ik maakte mijn eerste afspraak bij Ferdinand naar aanleiding van hevige pijn in mijn schouder en nek. Ik kon maar vijf minuten een rugtas dragen voor ik een overbelast gevoel kreeg. Ook ervoer ik pijn in mijn nek en onderrug na langere tijd zitten of staan. Deze klachten had ik al ruim vijf jaar en probeerde ik eerder te verhelpen met fysiotherapie, acupunctuur, massages en chiropractie. Dit hielp meestal maar tijdelijk. In november 2020 ontdekte ik triggerpointtherapie en maakte ik een afspraak bij Ferdinand. Al na een paar afspraken kon ik makkelijker lopen en had ik na een aantal uur zitten nog steeds geen last van mijn schouder en nek. Na een half jaar van afbouwende afspraken mag het verschil er zeker zijn. Ik heb bijna nooit meer last van mijn schouder, kan weer zware tassen dragen, langere tijd blijven staan en zitten en ik voel mij weer comfortabel in mijn lichaam. Door voorgaande therapie was ik sceptisch of triggerpointtherapie mij zou helpen, maar de intensieve behandeling was het helemaal waard! Heel erg bedankt hiervoor!

  Emanuelle 
 • En toen had ik ineens een flink zere pols, zonder enige aanleiding. Waarmee ik wel kon werken (achter de computer), maar in het dagelijkse leven flink last had. Dan kom je er ineens achter hoe vaak je je pols inzet. Naast de spalk die ik (ergens anders) had aangemeten gekregen, ging ik op zoek naar een therapie die beter bij mijzelf paste, en kwam ik terecht bij Ferdinand. Na 3 consulten zijn de klachten verdwenen!

  Ferdinand heb ik ervaren als zeer kundig. De tijd die je bij hem doorbrengt, wordt volledig ingezet voor de behandeling, dus zeer efficiënt. En onderwijl heeft hij ook nog van alles en nog wat te vertellen. Erg prettig dus! Heel blij dat ik hem heb 'gevonden' en bij evt. volgende klachten ga ik zeker weer naar hem terug. Dankjewel, Ferdinand!

  Jeannette Damman
 • Wat Ferdinand een goede fysio maakt is een combi van betrokkenheid en vakkundigheid. Hij benaderde mijn klachten analytisch en luisterde goed. Ferdinand nam mijn klachten serieus en hij pakte door; ik kreeg een doorverwijzing voor een MRI en bleek dat ik een flinke hernia had. Tijdens mijn behandeling gebruikte hij kennis en ervaring vanuit diverse methoden (o.a. dry needling, mobilisatie, massage, oefeningen). Daarnaast is Ferdinand goed bereikbaar, zelfs via de app is hij bereid om een advies te geven of vragen te beantwoorden. Ik ben Ferdinand erg dankbaar voor zijn inzet!

  Naomi
 • Tijdens mijn zwangerschap had ik rugklachten ontwikkeld die helaas maanden na mijn bevalling nog niet verdwenen waren. Na één behandeling bij Ferdinand was mijn rugpijn gelijk al een stuk minder! En na een paar sessies ben ik zo goed als pijnvrij. Wat ik erg goed vind aan de behandelmethode van Ferdinand, is dat hij eerst goed onderzoek verricht naar de pijnklacht, gericht behandelt en je niet alleen maar naar huis stuurt met wat oefeningen. Doordat hij breed gespecialiseerd is, kan hij verschillende technieken toepassen die de klacht doet minderen. Bij mij was de combinatie van manipulatie, dry needling en massage de uitkomst om mijn rugpijn te laten verdwijnen. Ik zou Ferdinand zeker aanraden.

  Laura
 • Ferdinand heeft goed naar mij geluisterd en mijn klachten heel doeltreffend behandeld. De combinatie van therapievormen die hij toepast werken voor mij erg goed. Mocht ik weer eens klachten krijgen dan ga ik zeker terug.

  Brechtje
 • Hoi Ferdinand, even een update. Het is alweer even geleden dat ik bij je geweest ben. Sinds een maandje of twee loop ik weer hard en ben ik in de sportschool te vinden. Het gaat ook echt stukken beter! Maar ik kom ongetwijfeld nog wel een keer langs. Ik wil je in ieder geval bedankten voor de behandeling. Blijf gezond, ook je gezin!

  Ben Nachtegaal
 • Ferdinand Vermeulen is een vakman. Hij heeft een hele oude klacht - een ‘kabel’ in mijn nek - met ijzeren hand aangepakt. De verharding is grotendeels verdwenen; verlichting is mijn deel. Dank je Ferdinand!

  Pierre
 • Ik ben bij Ferdinand geweest voor langdurige rug, nek en hoofdpijnklachten. Hij heeft goed naar mijn problemen geluisterd en mij vakkundig geholpen. In het verleden heb ik slechte ervaringen gehad met nek behandelingen maar Ferdinand heeft dit bij mij op een juiste manier aangepakt waardoor al mijn klachten zeker zijn afgenomen en verbeterd! Bij deze beveel ik Ferdinand zeker aan omdat hij zeer professioneel te werk gaat en weet wat hij doet. Bedankt!    

  Remco
 • Mijn man kwam strompelend bij Ferdinand binnen. Hij was door z'n rug gegaan. Ferdinand ging vakkundig aan de slag om de pijn weg te nemen. Na een behandeling ging hij lopend de deur uit. Knap staaltje werk! Willeke

  Willeke
 • Ik ben erg blij dat ik van mijn achillespeesklachten af ben. Na zes maanden klachten en al twee andere therapeuten te hebben gehad, voelde ik me serieus genomen. En alles werd professioneel aangepakt. Ik voelde me op mijn gemak, omdat er een fijne sfeer hing.

  Niels
 • Pijn in rechter heup met uitstraling naar bovenbeen en kuit. Een ongeval en een verbrijzelde linker enkel in 1995 resulteerde in een zeer beperkte beweging in mijn linker enkel. Vanaf 2015 kreeg ik last van mijn rechter heup. Een zeurderige pijn in deze heup met een uitstraling naar het bovenbeen en kuit, daarnaast had ik regelmatig last van een overmatige kramp in mijn rechterbeen. De relatie van deze klachten werd, ook door mijzelf, al snel gelegd naar de beperking van de linker enkel waardoor er mogelijk slijtage was ontstaan in de rechterheup. Een behandeling van een fysiotherapeut werd gericht op het versterken van de bilspieren en het bewegelijker maken van de ietwat stijve rechter heup. De pijn kon verder niet verholpen worden en werd langzaamaan erger. Omdat ik de pijn niet continue ervaarde en de heup toch bleef belasten (fitness, wandelen, fietsen etc.) speelde in mijn hoofd voortdurend twee vragen. Ben ik toe aan een nieuwe heup? Of kan de pijn een andere oorzaak hebben? Een zoektocht op het internet bracht mij op de website van Triggerpointtherapie. Hier werd heel herkenbaar de pijn omschreven die ik ervaarde. Op 19 juli 2019 had ik mijn intake en eerste behandeling van Ferdinand Vermeulen. Het losmaken van de rechter bilspier was bijzonder pijnlijk maar het resultaat was binnen twee weken merkbaar en na 3 behandelingen werd de pijn met de dag minder. Na 4 jaar pijn in mijn heup en been ben ik nu na 4 weken pijnvrij en maak ik mij geen zorgen meer over een nieuwe heup. Ferdinand ik ben je bijzonder dankbaar voor de pijn op de behandeltafel, het was het meer dan waard.

  Jaap
 • De huisarts had geconstateerd dat ik last had van de spieren in mijn onderrug en geen heupproblemen had. Ik kreeg een tip over de triggerpointtherapie, en kwam bij jou terecht, na de eerste behandeling merkte ik resultaat. Na vier behandelingen waarbij ik me totaal beurs gemasseerd en geknepen voelde waren de pijnklachten verdwenen; inmiddels zijn we een paar maanden later, ik doe braaf mijn oefeningen en de pijn die ik bij elke stap of beweging voelde is volledig weg gebleven! Zoals je begrijpt ben ik reuze enthousiast hierover, dank voor je inspanningen!

  Leen
 • Ruim een half jaar lang heb ik met onverklaarbare enkelklachten (beide enkels) gelopen. Ik heb geen blessure of ongeluk gehad, ben een vrouw die actief in het leven staat, sportief is, geen overgewicht heeft. Met mijn klacht werd ik helaas door arts en enkelspecialist weggestuurd met de mededeling dat ze me niet konden helpen. Moe en misselijk van pijn heb ik mijzelf afgelopen maanden enigszins op de been gehouden, wel met enige hulp van een andere fysiotherapeute. Echter de enkelklachten bleven terugkomen en breidden zich zelfs uit naar onderbenen. Tja, wat dan. Natuurlijk zoeken naar iemand die mij wel kan helpen en die heb ik gevonden: Ferdinand. Hij luistert goed naar je klachten, hij kijkt en zoekt en weet de juiste pijnlijke plek op professionele wijze te behandelen met triggerpoint therapie en dry needling. Het is even doorbijten, maar deze scherpe methode heeft in korte tijd zeer positief effect! Al na 3 behandelingen merkte ik verschil, minder pijn. Inmiddels heb ik 5 behandelingen gehad, ben ruim één maand verder en ik heb praktisch geen pijn meer, heb mijn energie terug en voel me gewoon weer mezelf. Dikke pluim voor dit snelle resultaat.

  Carla
 • Tijdje geleden onder behandeling geweest bij Ferdinand, voor mijn rugklachten. Over de behandeling ben ik zeer positief. Dat heeft mij niet alleen van mijn probleem verholpen, door de behandeling weet ik ook hoe ik dat soort klachten in de toekomst kan voorkomen! De behandeling was fijn en het voelde vanaf het begin gelijk goed aan. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar iemand die zijn werk naar behoren uitvoert!

  Najim 
 • In 2015 heb ik de diagnose systemische sclerodermie gekregen. Dit is een ongeneselijke auto-immuunziekte die overmatig bindweefsel aanmaakt in de organen en de huid. Doordat de ziekte zo agressief was en ik in no-time gevangen zat in mijn strakker wordende huid hebben de artsen een levens besparende behandeling moeten uitvoeren namelijk een stamceltransplantatie. Na de zware behandelingen met chemotherapie, het toevoegen van konijneneiwitten die de laatste witte bloedplaatjes aanvallen en vervolgens het toedienen van mijn gekweekte stamcellen is mijn huid voor de helft soepeler geworden. Aangezien de ziekte niet te genezen is, blijven er helaas grote beperkingen. Bewegen gaat nog steeds moeizaam, heb erg veel last van stijfheid en gewrichtspijn. Mijn vingers hebben geen functie meer doordat ze kapot zijn gegroeid en naast dit alles heb ik nog tal van andere klachten. Op aanraden van iemand ben ik bij Ferdinand terecht gekomen die bindweefsel massage en triggerpoint behandelingen geeft. De behandeling is erg pijnlijk, hij rolde als het ware mijn hele huid op die strak en vast zit op meerdere bindweefsellagen met behulp van diverse instrumenten en door diep te masseren. De doorbloeding werd beter en de huid werd soepeler. Feit is wel dat het een chronische aandoening blijft en die ik dus moet onderhouden met behandelingen voor resultaat. Ik zou iedereen die niet verder komt bij fysiotherapie aanraden deze methode zeker te proberen. Want baat het niet dan schaadt het niet!

  Gabriella
 • Zo’n twee jaar liep ik ben met pijn in mijn voet die steeds erger werd, ondanks fysio, oefeningen en zooltjes. Zelfs de hond uitlaten deed ik op bergschoenen. Toen wendde ik me tot triggerpointtherapie. Ferdinand zocht de oorzaak al snel in kuit en bekkengebied. Hij ziet patronen en probeert stap voor stap wat werkt. Na vijf behandelingen loop ik weer goed, en kan ik zelf met het balletje de voet soepel houden. Prima. Ik ben heel tevreden en opgelucht!

  Laura B.
 • Jarenlang pijn in m’n rechter elleboog. Het werd nu zo erg dat ik soms m’n arm niet meer kon gebruiken. Door een tip van iemand die mij vertelde dat ik triggerpointtherapie moest gaan volgen. Het is even heftig, maar je hebt er echt baad bij. Ik ben gaan zoeken op internet en kwam uit bij Ferdinand Vermeulen, hij beheerst de triggerpoint technieken. Ik heb hem een mail gestuurd en kreeg al snel antwoord, gelukkig kon ik al snel op spreekuur komen. De eerste ontmoeting is altijd spannend, maar al snel was het vertrouwd. Na de intake begon hij aan de behandeling, inderdaad het was heftig maar het heeft mij echt geholpen. Tijdens de behandelingen leuke gesprekken gehad met Ferdinand. Maar ook uitleg hoe en waaruit het lichaam is opgebouwd. Na 5 behandelingen ben ik van m’n klachten af. Mocht ik weer klachten krijgen, ga ik zeker naar Ferdinand terug. Bedankt Ferdinand.

  Wilma
 • Sinds ik bij Ferdinand ben geweest zijn mijn bilpijnklachten fors minder! Na de 2e behandeling voelde mijn been bont en blauw, gebutst en gekneusd maar ik heb voor het eerst sinds ruim 2 jaar weer een nacht kunnen slapen zonder wakker te worden van de pijn of met het gebruik van slaapmedicatie.

  Eva
 • Ik ben bij Ferdinand Vermeulen gekomen vanwege aangezichtspijn aan de linkerzijde van mijn gezicht. Ik heb een auto-immuunziekte (longen en spieren) en de oorzaak van de aangezichtspijn was niet bekend. Ferdinand is met de stijfheid in gezicht, hals en schouders aan de slag gegaan en al werkende weg, werden de klachten minder. Met zijn handen of instrumenten zoekt hij de stijfheid op. Bij mij is veel opgelost. Door goed te luisteren naar mijn signalen en door samen het boek van alle gezichtspieren door te lopen, zijn de klachten van 95% teruggebracht naar 10%. Probeer het gewoon eens uit. Bij mij was het een succes. Ik kan weer normaal eten, praten, genieten.

  Ineke
 • Ik heb ontzettende pijnklachten gehad in mijn bil dit straalde door naar het been. In eerste instantie ben ik hiervoor naar een fysiotherapeut geweest. Dit gaf geen resultaat. Toen via de website bij Ferdinand uitgekomen en na 4 behandelingen was al 95% van mijn pijn verdwenen. Ik gebruik nu geen pijnstilling meer, kan nu ook opstaan zonder pijn. Al met al ben ik heel blij met Ferdinand.

  Annette
 • Ik kwam voor rugklachten bij Ferdinand, hieruit bleek dat ik last had van bindweefsel verklevingen in de onderrug en littekenvorming. Na de behandelingen zijn mijn rugklachten fors afgenomen. Waardoor ik weer simpele dingen kan ondernemen zonder klachten. Ik ben de afgelopen periode bij Ferdinand geweest om mijn spieren te onderhouden. Dit omdat mijn schildklierproblemen mijn klachten geven. Ferdinand heeft mij erg goed geholpen, en hij heeft me met respect behandeld. Als mijn gezondheid het weer toelaat kom ik weer bij je terug.

  Kees
 • Ik ben inmiddels bij diverse fysiotherapeuten geweest in verband met lage rugklachten. De klachten werden niet echt minder. Iemand gaf mij het advies om naar Ferdinand te gaan. Nu ben ik een aantal keren bij hem geweest en ik kan zeggen dat mijn klachten nu wel zijn verminderd. Ferdinand neem de tijd voor je, hoort de klachten aan, zoekt naar de oorzaak en probeert vervolgens een gepaste behandeling te geven. Daarnaast is hij makkelijk bereikbaar o.a. via WhatsApp en reageert vrij snel op je berichten.  

  Nico