Rugklachten

Heb je last van rugklachten? Dan ben je niet de enige! Bijna iedereen heeft in zijn leven weleens een periode van rugklachten. En daar is gelukkig wat aan te doen.

Soorten rugklachten

rugklachten lage-rugpijn fysiotherapieRugklachten zijn te verdelen in verschillende soorten. Soms is de ‘soort’ rugpijn bekent, meestal niet. Wist je dat van ongeveer 10% à 15% van alle rugklachten maar bekend is wat het precies is? Denk maar aan spit, lumbago of een hernia. En van de rest van de rugklachten is dus onbekend wat precies de oorzaak is. Betekent dit dat deze klachten niet goed te behandelen zijn met fysio? Nee, helemaal niet. Ook rugklachten met een onbekende oorzaak zijn goed te behandelen met fysiotherapie. Loop niet langer door dan nodig is met rugklachten!

Behandeling rugklachten

Dan vraag je je misschien af: Hoe ziet een behandeling er dan uit? Als allereerst onderzoek ik welke problemen er zijn en wat mogelijk invloed heeft op die problemen. Ik behandel vanuit een holistische blik het lichaam. Wat bedoel ik daarmee? Alle onderdelen van het lichaam hebben invloed op elkaar. Bijv. een verzwikte enkel kan rugklachten veroorzaken omdat het looppatroon verandert. Of stress zorgt voor een verhoogde spanning in de rug.

Behandelmethoden

Al deze problemen probeer ik op te lossen met mijn gereedschapskist aan behandelmethoden. In de meeste gevallen ga ik met m’n handen te werk om de problemen op te lossen. Bijvoorbeeld triggerpointmassage werkt om de spieren te ontspannen. Lukt dit niet? Dan kan ik sportmassage gebruiken of dry needling. Soms zijn spieren niet het probleem, maar is bindweefsel het probleem. Dan gebruik ik IASTM (instrument assisted soft tissue mobilisation) en verschillende IASTM-technieken. IASTM is een zeer effectieve methode om bindweefsel, spieren, littekens etc. los te maken.

Soms gebruik ik tape om mijn behandeling te ondersteunen. Tape stimuleert de doorbloeding, maakt de huid los en stimuleert ook de afvoer van afvalstoffen.

Mijn visie van een behandeling bestaat uit het losmaken van de spieren, bindweefsel en gewrichten. Pas als een beweging zonder problemen uitgevoerd kan worden, geef ik oefeningen om thuis te doen. De oefeningen hebben als doel het effect van de behandeling te behouden en zelfs te vergroten. Want wat misschien wel de allerbelangrijkste factor is van mijn behandeling: het natuurlijk herstel van jouw lichaam stimuleren. Hierdoor geneest jouw lichaam zelf jouw klacht. En geef ik alleen dat zetje in de goeie richting.

Heb je last van rugklachten? Heb je een zetje in de goede richting nodig van een fysio? Neem gerust contact me op. Ik help je graag in mijn fysiopraktijk in Culemborg met een behandeling die bij jou past zodat je geen last meer hebt van je rug. Bel me op 06 – 406 111 50 of mail naar info@fysiodezwaluw.nl.