Schouderklachten

In de top drie van meest voorkomende klachten van mensen die voor fysio bij mij langskomen in Culemborg, staat zonder twijfel: klachten aan de schouder. Denk bijvoorbeeld aan een frozen shoulder, subacromiale impingement, slijmbeursontsteking, werpers arm of subluxaties van de schouder. Wellicht termen die je niet kent, maar er zijn verschillende soorten schouderklachten. Met verschillende oorzaken. De klachten kunnen zowel acuut als chronisch zijn.

Oorzaken schouderklachten

schouderklachten fysiotherapieEen van de oorzaken is vaak dat mensen een sport beoefenen of werk doen waarbij veel schouderbewegingen gemaakt worden. Denk aan werpsporten zoals speer- of discuswerpen, basketbal, tennis, waterpolo, handbal, honkbal, rugby etc. Als je een van deze sporten beoefend en schouderklachten hebt, kan de oorzaak van de blessures voor de hand liggen. Maar soms is de oorzaak van de blessure minder duidelijk. Denk aan triggerpoints of langdurig een verkeerde houding. Of indirecte oorzaken van klachten zoals slechte voeding en weinig rust. Ja, hier valt stress ook onder.

Heb jij last van je schouder? Het is dan belangrijk dat we een duidelijk beeld vormen wat er aan de hand is in jouw situatie. En wat we eraan kunnen doen. In een gesprek breng ik met jou in kaart wat de mogelijke oorzaak is van de schouderklachten. Ook onderzoek ik het lichaam of er misschien letsel aanwezig is. Op basis van deze informatie maak ik een behandelplan, bespreken we de behandelingen en gaan we aan de slag!

Behandelingen bij schouderpijn

De behandeling is als eerst gericht op het terugwinnen van de mobiliteit, dus weer soepel kunnen bewegen. Bij het terugwinnen van mobiliteit maak ik gebruik van verschillende technieken. Bijvoorbeeld mobilisatie, triggerpointmassage, dry needling, IASTM, bindweefselmassage en oefeningen. Als de mobiliteit is verbeterd, richten we ons op spierkracht en stabiliteit. Soms is dit met oefeningen en oefentherapie.

Natuurlijk is iedereen anders, dus ieder behandelplan is uniek en afgestemd op ieder individu. De genoemde behandelingen zijn een voorbeeld. Jouw behandeling kan er anders uitzien omdat jouw situatie anders is.

Heb je last van schouderpijn? Loop er niet langer mee door dan nodig is. Neem contact met me op. Misschien kan ik je helpen! 06 – 406 111 50 of stuur me een bericht.