Ferdinand Vermeulen

Mobility First, Strength Later.

Dat is mijn motto. Waarom? Omdat deze aanpak voor veel patiënten bijzonder effectief is gebleken. Vooral de patiënten die bij de reguliere fysiotherapie niet van hun klachten afkomen, heb ik als fysio effectief en snel van hun pijn kunnen afhelpen. Om mensen te helpen pas ik verschillende technieken toe: triggerpointtherapie, dry needling, manuele mobilisatie, IASTM en medical taping.

Eigenlijk ben ik best een vakidioot. Want na mijn eerdere opleidingen en trainingen (fysiotherapie, medical taping, manuele therapie, triggerpointtherapie, dry needling, bindweefsel en cursus fasciatherapie) sta ik niet stil en werk eraan om mijn patiënten zo efficiënt mogelijk van hun klachten af te helpen. Bij een behandeling zoek ik naar de oorzaak van een klacht, niet alleen naar het gevolg.

  • Wat Ferdinand een goede fysio maakt is een combi van betrokkenheid en vakkundigheid. Hij benaderde mijn klachten analytisch en luisterde goed. Ferdinand nam mijn klachten serieus en hij pakte door; ik kreeg een doorverwijzing voor een MRI en bleek dat ik een flinke hernia had. Tijdens mijn behandeling gebruikte hij kennis en ervaring vanuit diverse methoden (o.a. dry needling, mobilisatie, massage, oefeningen). Daarnaast is Ferdinand goed bereikbaar, zelfs via de app is hij bereid om een advies te geven of vragen te beantwoorden. Ik ben Ferdinand erg dankbaar voor zijn inzet!

    Naomi

Ik behandel het lichaam vanuit een holistische blik. Wat bedoel ik daarmee? Alle onderdelen van het lichaam hebben invloed op elkaar. Een verzwikte enkel kan bijvoorbeeld rugklachten veroorzaken omdat het looppatroon verandert. Of stress zorgt voor een verhoogde spanning in de rug. Al deze problemen probeer ik op te lossen met mijn gereedschapskist aan behandelmethoden. Mijn behandeling is er dus op gericht om de oorzaak aan te pakken. En dat gaat verder dan alleen pijnbestrijding.

Mijn ‘gereedschapskist’ blijf ik graag uitbreiden. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Osteopathie aan het IAO (International Academy of Osteopathy). Met nieuwe behandelvormen en inzichten kan ik cliënten beter, sneller en makkelijker van hun klachten afhelpen.

Waar ik waarde aan hecht is eerlijkheid. Eerlijkheid helpt het beste, ook in een behandeling. Als ik oefeningen geef, leg ik altijd uit waarom ik die oefening geef. Want alles in mijn behandeling heeft een reden.

Andere kernwoorden die bij mij passen zijn: oprecht, flexibel, open, helder, hulpverlenend, vriendelijk.

Wat maakt mij bijzonder als persoon? Ik denk mijn intrinsieke drijfveer om mensen te helpen.

Kan ik je misschien helpen met een klacht? Loop er niet langer mee door dan nodig is. Maak een afspraak om kennis te maken bij mijn fysiopraktijk in Culemborg. Wie weet kan ik je helpen! Bel me op 06 – 406 111 50 of stuur me een e-mail: info@fysiodezwaluw.nl.

Fijne dag!

Ferdinand Vermeulen