Overweeg eens osteopathie bij onverklaarbare klachten

 Categorie Overig

Cliënten met onverklaarbare klachten vinden steeds vaker hun weg naar Fysiotherapie de Zwaluw. Waarom? Omdat ik op mijn praktijk in Culemborg een stapje verder ga waar andere specialisten hun zoektocht naar de klachtenbron al hebben gestaakt.

In de gunstigste situatie vindt je fysiotherapeut natuurlijk snel jouw klachtenbron en kan het behandelplan beginnen. Maar soms kun je zoeken wat je wil en is de oorzaak niet te achterhalen. Het kan behoorlijk frustrerend zijn als je reguliere therapeut, chiropractor of neuroloog geen raad weet en je huisarts alleen maar pijnmedicatie kan voorschrijven. Het is belangrijk om te weten dat je klachten – met uitzondering van psychosomatische klachten – negen van de tien keer wel aan te pakken zijn met osteopathie. Klinkt al minder hopeloos hè?

Zelfs langdurig onverklaarbare klachten zijn meestal te behandelen met osteopathie

Soorten onverklaarbare klachten

Onverklaarbare klachten aan de (lage) rug, schouder en elleboog komen relatief vaak voor. Daarnaast tref ik regelmatig mensen met ondefinieerbare hoofd-, bil– en hielklachten.

Chronische klachten

We onderscheiden drie niveaus van klachtduratie. Acute klachten duren maximaal 6 weken, vanaf 12 weken spreken we van subacute klachten en na een maand of drie noemen we klachten chronisch. Chronische klachten zijn overigens niet altijd onverklaarbaar en vaak goed te behandelen of verlichten met ‘reguliere’ fysiotherapie.

Aspecifieke klachten

De term aspecifieke klachten wordt vaak gebruikt als niemand kan achterhalen waar bepaald lichamelijk ongemak vandaan komt. Het uitdagende is dat zulke klachten vaak resultaat zijn van een combinatie van factoren zoals houding, voeding en spierspanning. Als fysiotherapeut en osteopaat doe ik er alles om al die puzzelstukjes aan elkaar te verbinden en tot een oplossing te komen.

Klaar om werk te maken van jouw onverklaarbare klachten?

Onverklaarbare klachten behandelen met osteopathie

Als osteopaat kijk ik naar de optelsom van wat jouw lichaam nodig heeft. Dus niet alleen naar het bewegingsapparaat, maar ook naar zaken als bloedtoevoer, het lymfatische systeem en de organen. Met listeningtechnieken kan ik heel ‘verfijnd voelen’ waar jouw klachten vandaan komen. Andere osteopatische behandelingen zijn onder meer hold & release, (viscerale) mobilisaties en manipulaties.

Klaar om werk te maken van jouw onverklaarbare klachten? Bel me op 06 406 111 50 of stuur een e-mail naar info@fysiodezwaluw.nl. Dan kijken samen wat een behandeling met osteopathie voor jou kan betekenen.

Laatste nieuws

Reacties

twintig − drie =

overbelastingosteopathie_verfijnd_voelen