7 voordelen van ongecontracteerde fysiotherapie

 Categorie Overig

Bij Fysiotherapie De Zwaluw in Culemborg werk ik ‘ongecontracteerd’. Dat betekent dat ik als therapeut geen contract heb met zorgverzekeraars, met regels en vereisten om mijn behandelingen te kunnen laten vergoeden. Dat je als patiënt zelf de factuur moet betalen, is bij velen bekend. Maar wat mensen vaak niet weten, is dat de kwaliteit van zorg die daartegenover staat vaak veel hoger is dan bij gecontracteerde fysiotherapeuten. Mede dankzij de volgende voordelen leidt mijn werkwijze bij 90% van mijn cliënten uiteindelijk zelfs tot een korter behandeltraject.

1. Alle aandacht voor cliënten in plaats van papierwerk

Om onder contract te (blijven) werken, moet een therapeut zich bij zorgverzekeraars verantwoorden met stapels papierwerk. Door zonder contract te werken, schrap ik een groot deel van deze tijdrovende administratie van mijn dagelijkse takenlijst. Zo heb ik meer tijd, waardoor al mijn aandacht uitgaat naar de beste zorg voor jou en mijn andere cliënten.

2. Ongelimiteerde behandeling

Gecontracteerde fysiotherapeuten werken ‘prestatiegebonden’. Dat klinkt heel positief, maar betekent niets anders dan dat de cliënt na een X aantal behandelingen klachtenvrij moet zijn. Soms is dat onmogelijk, bijvoorbeeld wanneer de diagnose halverwege het behandeltraject moet worden bijgesteld. Bij Fysiotherapie De Zwaluw in Culemborg krijg je het aantal fysio behandelingen dat je nodig hebt. Niet meer, niet minder.

3. Behandeltraject op maat

Zonder tijdsdruk kan ik problemen aanpakken vanuit een holistisch perspectief. Ribklachten kunnen hun oorsprong bijvoorbeeld vinden in het middenrif. Zelfs als we zo’n achterliggende oorzaak pas later ontdekken, ben ik niet gebonden aan een vooraf vastgesteld traject en kan ik de diagnose – en daarmee de behandeling – bijstellen, zodat jij de beste begeleiding krijgt naar herstel.

4. Langere behandeling

Bij een behandeling op maat hoort een passende behandelduur. Waar de gecontracteerde therapeut de volledige behandeling in 25 minuten moet proppen, verschilt dat bij mij per situatie. Als het al 20 minuten duurt om de ware bron van een klacht te vinden, dan wijs ik je 5 minuten later liever niet meteen de deur. We beginnen direct met een passende behandeling en nemen per afspraak de tijd die daarvoor nodig is.

5. Hogere zorgkwaliteit

Niet iedereen kan of wil zelf betalen voor fysiotherapie. Dat maakt het voor mij uitdagender om cliënten te overtuigen van de meerwaarde van mijn fysio praktijk in Culemborg. Juist daarom doe ik extra mijn best om de hoogste kwaliteit van zorg te bieden. Niet voor niks komen mijn cliënten vanuit het hele land naar Culemborg voor een behandeling. De kwaliteit van zorg staat bij mij voorop.

6. Korter behandeltraject

Behandeling op maat en langere behandelsessies, en toch een korter behandeltraject? Ja, je leest het goed. Juist door tijd te investeren in de beste behandeling, lukt het vaak zelfs om klachten te verhelpen waarop andere therapeuten al lang zijn uitgekeken. Chronische klachten pak ik bij de bron aan, waardoor je behandeltraject uiteindelijk korter wordt.

7. Geen vervelende vragenlijsten

Wil je een lange vragenlijst invullen over de kwaliteit van dit blog? Nee? Natuurlijk niet! Bij gecontracteerde fysiotherapeuten krijg je deze vraag na elk behandeltraject. Bij Fysiotherapie De Zwaluw niet. Problemen of vragen bespreken we gewoon direct als we elkaar zien, of we hebben telefonisch contact. Open en transparant. En wanneer jij als cliënt je ervaringen met anderen wil delen, kun je altijd een review achterlaten op mijn website!

Wil je meer weten over mijn manier van werken of ben je benieuwd wat ik jou kan bieden? Neem gerust contact op en stuur een mail naar info@fysiodezwaluw.nl of bel mij op 06 406 111 50.

Laatste nieuws

Reacties

drie × een =

triggerpoint_therapiereferred_pain-_uitstralende-pijn-behandelen-met-fysio