Pijnvrije fysiotherapie met de Mulligan-methode

 Categorie Overig

Bijscholing is voor mij een belangrijke manier om scherp te blijven en mijn gereedschapskist aan behandelmethoden uit te breiden. Momenteel volg ik een cursus ‘Mulligan-methode’. Een uniek concept voor zachte manuele behandelingen, ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Brian Mulligan.

Soms bewegen je gewrichten niet goed vanwege kleine verschuivingen van de botten of andere structuren. Deze verschuivingen kunnen optreden als gevolg van letsel, overbelasting, een slechte houding of andere factoren. Een bekend voorbeeld van zo’n klacht is een frozen shoulder.

De Mulligan-methode is erop gericht om de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren en pijn te verminderen. Hierbij maak ik gebruik van rustige mobilisatietechnieken, gecombineerd met actieve oefeningen die je zelf uitvoert. Op deze manier proberen we samen je gewrichten opnieuw in de juiste positie te brengen met behulp van niks anders dan beweging.

De Mulligan-methode mag nooit pijn doen

Fysiotherapie zonder pijn

Eén van de basisprincipes van de Mulligan-methode is dat de mobilisatietechnieken pijnvrij moeten zijn. Dit betekent dat je geen pijn mag voelen tijdens de behandeling. Als er onverhoopt wel pijn optreedt, dan moet de fysiotherapeut de techniek aanpassen tot een comfortabel niveau.

De Mulligan-methode kan effectief zijn bij klachten aan allerlei gewrichten, zoals de wervelkolom, schouders, ellebogen, polsen, heupen, knieën en enkels. Daarnaast kan het helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals gewrichtspijn, stijfheid, beperkt bewegingsbereik en blessures aan spieren en gewrichtsbanden.

Benieuwd of een pijnvrije behandeling met fysiotherapie jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact met me op via 06 406 111 50 of info@fysiodezwaluw.nl.

Laatste nieuws

Reacties

18 − 7 =

slaap_herstel_fysiotherapie_de_zwaluw