Luchtwegklachten

Bij luchtwegklachten denk je misschien niet meteen aan fysiotherapie. Toch zijn er veel fysiotherapeuten die zich nergens anders mee bezighouden. Ze behandelen klachten als astma en COPD voornamelijk met cardio- en oefenroutines. In eerste instantie raad ik je dan ook aan om die specialisten op te zoeken bij klachten aan de luchtwegen.

Op mijn praktijk in Culemborg kun je vervolgens terecht voor verdere ondersteuning met osteopathie bij klachten zoals:

  • Astma
  • COPD
  • Longemfyseem
  • Post-COVID
  • Chronische verkoudheid

Osteopathie bij luchtwegklachten

Bij de meeste luchtwegklachten is sprake van allerlei kleine ontstekingen die kunnen zorgen voor verklevingen tussen bindweefselplaten. Dat leidt tot verminderde mobiliteit van bijvoorbeeld de longen ten opzichte van de ribben. Ademhalen gaat daardoor moeizamer, met vervelende gevolgen zoals een verminderde zuurstofopname. Plaatselijke mobilisaties kunnen enorm helpen om je weer meer ademruimte te geven. Ook verfijnde osteopathiebehandelingen aan het middenrif – dat zo belangrijk is voor de verschillende pompfuncties van je lichaam – kunnen bijzonder effectief zijn.

Manuele osteopathietechnieken geven je de ruimte om weer te ademen

Een behandeling met osteopathie is nooit eenduidig. Het gaat altijd om de optelsom van wat jouw lichaam nodig heeft. Soms doet een stukje tape al wonderen, maar bij luchtwegklachten zoals post-COVID kan het ook lonen om je immuunsysteem onder de loep te nemen. Bepaalde organen en lichaamssystemen nauwkeurig prikkelen kan je herstel een extra zetje in de goede richting geven.

Benieuwd of osteopathie kan helpen bij jouw luchtwegproblemen? Bel me op 06 406 111 50 of stuur een e-mail naar info@fysiodezwaluw.nl voor advies en een behandeling op maat.

luchtwegklachten