Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation (IASTM)

IASTM is een behandeling waarbij ik speciale instrumenten gebruik om het herstelproces van de spieren te stimuleren. Het zegt het eigenlijk al ‘met behulp van instrumenten in beweging brengen van weefsel’.

De instrumenten zijn gemaakt van handgemaakt gehard rvs en hebben de juiste krommingen – passende aan het lichaam – om effectief klachten te verminderen.

Naar aanleiding van jouw klachten ga ik je onderzoeken. Ik stel je allerlei vragen en onderzoek het lijf naar strengen, triggerpoints, onregelmatigheden en andere ‘afwijkingen’. Dan beoordeel ik of de instrumenten kunnen helpen bij het verminderen van de klachten. Als het kan helpen, gebruik ik de instrumentaria om extra druk te geven of juist ontspanning aan te brengen in weefsels. De behandeling is bijvoorbeeld gericht op het deactiveren van triggerpoints, het verminderen van spierspanning, het losmaken van bindweefsel of het activeren van spieren. Met de instrumenten stimuleer ik kort en intensief het te behandelen gebied. Meestal wordt het gebied rood omdat de doorbloeding gestimuleerd wordt.

Het effect is meestal meteen merkbaar bijvoorbeeld door de vermindering
(soms zelfs wegnemen) van pijn, verbetering van beweging, soepelere spieren en sowieso verbeterde doorbloeding.

Behandeling van littekens met AISTM heeft een positief effect op het littekenweefsel. Het maakt niet uit hoe oud het litteken is. Na behandeling kan het litteken meer kracht weerstaan en is het minder breekbaar.

Wil je meer weten over deze behandeling? Denk je dat ik je kan helpen om jouw klachten met AISTM te verminderen? Neem contact met me op! Ik ben benieuwd waar ik je mee kan helpen. Bel me op 06 – 406 111 50 of mail naar info@fysiodezwaluw.nl.