Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation (IASTM)

IASTM is een behandeling in de fysiotherapie waarbij ik speciale instrumenten gebruik om het herstelproces van jouw spieren te stimuleren. De naam zegt het eigenlijk al: ‘met behulp van instrumenten in beweging brengen van weefsel’. De instrumenten zijn gemaakt van rvs en hebben krommingen om zo precies mogelijk aan te sluiten op de lichaamsvorm. Ze zijn speciaal ontworpen om effectief klachten te verminderen.

“Als IASTM past bij jouw klachten, kan het een bijzonder effectieve fysiobehandeling zijn”

Naar aanleiding van jouw klachten ga ik je onderzoeken. Op mijn fysiotherapiepraktijk in Culemborg stel ik je allerlei vragen en onderzoek ik je lijf naar strengen, triggerpoints, onregelmatigheden en andere ‘afwijkingen’. Dan beoordeel ik of de instrumenten kunnen helpen bij het verminderen van klachten. Als het kan helpen, gebruik ik ze om extra druk te geven of juist ontspanning aan te brengen in weefsels. De behandeling kan gericht zijn op triggerpoints deactiveren, spierspanning verminderen, bindweefsel losmaken of spieren activeren. Met de instrumenten stimuleer ik kort en intensief het te behandelen gebied. Meestal wordt het gebied rood omdat de doorbloeding gestimuleerd wordt.

Het effect van IASTM is meestal meteen merkbaar door vermindering of compleet wegvallen van de pijn, verbeterde beweging, soepelere spieren en verbeterde doorbloeding.

IASTM bij littekens

Wist je dat fysiotherapie ook kan helpen bij littekens? Littekens behandelen met IASTM heeft een positief effect op het littekenweefsel. Het maakt niet uit hoe oud het litteken is. Na behandeling kan het litteken meer kracht weerstaan en is het minder kwetsbaar.

Wil je meer weten over deze fysiobehandeling? Denk je dat ik je kan helpen om jouw klachten met IASTM te verminderen? Neem contact met me op! Ik ben benieuwd waar ik je mee kan helpen. Bel me op 06 406 111 50 of mail naar info@fysiodezwaluw.nl.