Bindweefselmassage

Bij 9 van de 10 behandelingen met fysiotherapie komt bindweefselmassage om de hoek kijken. Een blessure of andere klacht aan het bewegingsapparaat gaat namelijk vaak gepaard met een verstoring in het bindweefsel. Dat is niet zo gek, gezien bindweefsel vrijwel overal in je lichaam voorkomt.

Bindweefselmassage

Met bindweefselmassage kun je blokkades in het weefsel – vaak getriggerd door verhoogde spanning – losmaken, waarna de doorbloeding weer op gang komt en klachten afnemen. Ook bij chronische klachten zoals langdurige immobiliteit of hypermobiliteit biedt gerichte bindweefselmassage (ook bekend als fasciatherapie) uitkomst. Afhankelijk van jouw klachten en fysieke toestand kan zo’n massage variëren van zacht tot vrij intens.

Wat is bindweefsel?

Zoals de naam al zegt: bindweefsel is weefsel dat bindt. Je huid bestaat grotendeels uit bindweefsel, maar denk ook aan het vlies om je spieren en weefsel dat je organen op de juiste plek houdt. Zonder bindweefsel zouden we volledig uit elkaar vallen.

Van de vele vormen van bindweefselmassage komt IASTM het vaakst voor

IASTM

Een van de effectiefste vormen van bindweefselmassage is Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisation (IASTM), ook wel bekend als Instrument Assisted Therapy (IAT). Bij deze behandeling gebruik ik speciale instrumenten om je bindweefsel in beweging te brengen en het herstelproces te stimuleren. De instrumenten bestaan uit rvs en zijn zo gemaakt dat ze mooi aansluiten op de vorm van je lichaam.

Bindweefselmassage bij littekens

Een verkeerd dichtgegroeid litteken kan niet alleen leiden tot klachten, maar ook cosmetisch in de weg zitten. Gelukkig kun je de koers van je litteken bijstellen met fasciatherapie. Ook een wond die nog aan het genezen is kun je met fysiotherapie stimuleren zodat die op een gunstige manier dichtgroeit.

Kom langs in Culemborg

Denk je dat bindweefselmassage jou kan helpen bij je herstel? Neem contact met me op via info@fysiodezwaluw.nl of bel me op 06 406 111 50. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

  • Ik had al lange tijd last van mijn rug. Net voor de zomer kon ik bij Ferdinand terecht omdat het ineens erg heftig werd en ik niet meer op of neer kon van mijn rug. Het bleek volgens Ferdinand dat mijn rugpijn verband hield met littekenweefsel en bindweefsel in mijn buik, waar ik in het verleden operaties aan heb gehad. Dus daar ging hij mee aan de slag. Ik twijfelde zelf nog, maar hij heeft gelijk gehad. Het gaat inmiddels erg goed. Ik ben er heel erg blij mee.

    Hetty