Medical taping

Medical taping ondersteunt de spieren tijdens en na de behandeling. Ik gebruik speciale tape op de te behandelen plaatsen van het lijf. De tape is elastisch en heeft goeie kleefkracht. Hoe het werkt? De kleefkracht van de tape tilt de huid op en verbetert de doorbloeding. De lymfe en andere bindweefselstructuren krijgen meer beweging. Door meer beweging ontstaat een verhoging van hyaluronzuur wat het “glijmiddel” is van de spieren. En een betere geleiding zorgt weer voor soepelere bewegingen.

medical-taping-

De tape heeft een ademende structuur met een prettig draagcomfort. Meestal blijft de tape een paar dagen zitten. De tape kun je bij mij kopen tegen inkoopprijs. Natuurlijk kan je ook je eigen tape meenemen. Ik kan dan alleen niet garant staan voor de kwaliteit van de tape.

Medical taping is bij mij altijd aanvullend aan een andere fysio behandeling. Natuurlijk bespreek ik met je of dit een passende behandeling is voor jou.

Het komt helaas heel soms voor dat mensen allergisch zijn voor tape. Tekenen van allergie zijn: jeuk, roodheid, zwelling, onverklaarbaar misselijkheid, duizeligheid, koude transpiratie. Heb je last van een of meer van deze verschijnselen? Haal de tape er maar af.

Denk je dat medical taping jou kan helpen? Neem gerust contact met me op. Ik bespreek graag met je of dit inderdaad een passende behandeling is. Bel me op 06 – 406 111 50 of mail naar info@fysiodezwaluw.nl.