Medical tapingmedical-taping-fysiotherapie-de-zwaluw

Medical taping ondersteunt de spieren tijdens en na de fysiobehandeling. Het is bijna altijd een aanvullende methode bij een andere behandeling en ondersteunt onder andere bij fysiotherapie tegen schouderklachten, tenniselleboog en onderrugklachten. Je kan het zo gek niet bedenken of medical taping is wel onderdeel van je behandeltraject.

Hoe werkt medical taping?

Natuurlijk bespreken we eerst of medical taping een passende behandeling voor jou is. Ik plak speciale tape op de te behandelen plaatsen van je lijf. De tape is elastisch en heeft goeie kleefkracht. Hoe het werkt? De kleefkracht van de tape tilt de huid op en verbetert de doorbloeding. De lymfe en andere bindweefselstructuren krijgen meer beweging. Daardoor ontstaat een verhoging van hyaluronzuur, het ‘glijmiddel’ van de spieren. En een betere geleiding zorgt weer voor soepelere bewegingen. De tape kun je bij mij kopen tegen inkoopprijs. Natuurlijk kun je ook je eigen tape meenemen. Ik kan dan alleen niet garant staan voor de kwaliteit van de tape.

Voordelen medical taping

  • Optimale ondersteuning voor je spieren
  • Verbeterde doorbloeding
  • Ademende structuur met een prettig draagcomfort

Nadelen medical taping

  • Tape blijft soms een paar dagen zitten
  • Kans op allergische reactie (Komt zelden voor. Haal de tape eraf bij tekenen van allergie zoals jeuk, roodheid of zwelling)

Je kan het zo gek niet bedenken of medical taping helpt bij je herstel!

Start jouw behandeling met medical taping

Denk je dat medical taping jou kan helpen? Neem gerust contact met me op. Ik bespreek graag met je of dit inderdaad een passende behandeling is. Bel me op 06 406 111 50 of mail naar info@fysiodezwaluw.nl.