Uitstralende pijn behandelen met fysio

 Categorie Overig

Antwoord op de vier meest gestelde vragen over referred pain

Soms weet je zeker dat je last hebt van je elleboog. Je zoekt dan naar de oorzaak van je elleboogklachten en rekent op een behandeling die gericht is op de plaats van jouw pijn. Eenmaal bij de fysio, ontdekt je fysiotherapeut dat de pijn eigenlijk uit je schouder komt! Zo’n uitstralende pijn noemen we referred pain. Op mijn fysiotherapiepraktijk in Culemborg behandel ik regelmatig cliënten met referred pain.

Wat is referred pain?

Referred pain is simpel gezegd een pijnklacht die op een ander punt van je lichaam wordt geprojecteerd dan waar het probleem eigenlijk ligt. De oorzaak ligt vaak bij een beknelde zenuw, spier of orgaan. Je kunt ook referred pain ervaren door triggerpoints. Deze pijnlijke harde bobbeltjes, ook wel spierknopen genoemd, zijn zeer lokale verkrampingen in je spieren. Door gebrek aan doorbloeding en zuurstof ontstaat een overgevoelige plek die je van buitenaf kunt voelen. Als je erop drukt, kun je pijn voelen op een andere plaats: referred pain.

Ik neem bij Fysiotherapie De Zwaluw de tijd om de juiste diagnose te stellen

Hoe ontdek je referred pain?

Om zeker te weten dat we jouw referred pain klachten op de juiste manier aanpakken, neem ik bij Fysiotherapie De Zwaluw voldoende tijd om een goede diagnose te stellen (bijvoorbeeld door druk uit te oefenen op je triggerpoints). Zo start ik direct de juiste behandeling, waardoor jouw herstelperiode zo kort mogelijk is. Door deze aanpak is de behandeling vaak effectief. Dat krijg ik ook regelmatig te horen van mijn cliënten, wat bevestigt dat mijn holistische benadering goed werkt.

Hoe voorkom je referred pain?

Of je referred pain kunt voorkomen, hangt af van de bron van jouw pijnklachten. Sommige klachten kun je voorkomen door voldoende te bewegen, gezond te eten en op te passen met stress en spanning. Bij opkomende klachten kan het lonen om op tijd in te grijpen met fysiotherapie.

Na een medische behandeling kan ik je klachten verlichten met fysiotherapie

Kun je referred pain behandelen met fysio?

Afhankelijk van jouw klachten kan ik je in veel gevallen helpen de pijn te verlichten met fysiotherapie. Rugklachten zoals hernia kunnen bijvoorbeeld zorgen voor referred pain in je benen en hielen. Door met een persoonlijk behandelplan aan jouw hernia te werken, pakken we die klachten automatisch aan. Ook kan ik je na een medische behandeling helpen om je klachten te verlichten met fysiotherapie.

Sommige uitzonderlijke klachten zijn niet te behandelen met fysiotherapie. Bij vermoeden van hartklachten verwijs ik je door naar een arts. Bij een hartinfarct kan referred pain optreden in je kaak, arm en nek. Vermoed ik dat de oorzaak van jouw referred pain een dissectie is? Ook dan verwijs ik je door. Een onbehandelde dissectie, ofwel een gescheurde ader in je nek, kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Mede daarom is het zo belangrijk om eerst grondig te screenen waar jouw klachten vandaan komen.

Behandeling op maat bij Fysiotherapie De Zwaluw

Wil je beginnen met fysiotherapie of ben je juist benieuwd of je met je huidige therapie wel de ware bron van jouw klachten aanpakt? Neem gerust contact op en stuur een mail naar info@fysiodezwaluw.nl of bel mij op 06 406 111 50. Dan kijken we samen hoe we jouw pijn kunnen verlichten.

Laatste nieuws

Reacties

3 × vijf =

ongecontracteerde-fysiotherapiewat-is-de-juiste-werkhouding-v