• Wat ik van Ferdinand vind? Een uitstekende SM-meester die een heerlijk sadistisch beroep heeft uitgekozen en hier uitermate goed in is en lijkt te genieten van de behandelingen die hij uitvoert :-).

  Maar even zonder gekheid, je hebt me goed geholpen met je inzet. In de toekomst zal ik eerder jou opzoeken dan een klassieke fysiotherapeut. Voor nu mag je mij dus uit je agenda halen, als ik weer klachten krijg weet ik je zeker te vinden.

  Eric
 • Ik ben bij Ferdinand geweest voor langdurige rug, nek en hoofdpijnklachten. Hij heeft goed naar mijn problemen geluisterd en mij vakkundig geholpen. In het verleden heb ik slechte ervaringen gehad met nek behandelingen maar Ferdinand heeft dit bij mij op een juiste manier aangepakt waardoor al mijn klachten zeker zijn afgenomen en verbeterd! Bij deze beveel ik Ferdinand zeker aan omdat hij zeer professioneel te werk gaat en weet wat hij doet. Bedankt!    

  Remco Motshagen 
 • Mijn man kwam strompelend bij Ferdinand binnen. Hij was door z'n rug gegaan. Ferdinand ging vakkundig aan de slag om de pijn weg te nemen. Na een behandeling ging hij lopend de deur uit. Knap staaltje werk! Willeke

  Willeke
 • Ik ben erg blij dat ik van mijn achillespeesklachten af ben. Na zes maanden klachten en al twee andere therapeuten te hebben gehad, voelde ik me serieus genomen. En alles werd professioneel aangepakt. Ik voelde me op mijn gemak, omdat er een fijne sfeer hing.

  Niels
 • Pijn in rechter heup met uitstraling naar bovenbeen en kuit. Een ongeval en een verbrijzelde linker enkel in 1995 resulteerde in een zeer beperkte beweging in mijn linker enkel. Vanaf 2015 kreeg ik last van mijn rechter heup. Een zeurderige pijn in deze heup met een uitstraling naar het bovenbeen en kuit, daarnaast had ik regelmatig last van een overmatige kramp in mijn rechterbeen. De relatie van deze klachten werd, ook door mijzelf, al snel gelegd naar de beperking van de linker enkel waardoor er mogelijk slijtage was ontstaan in de rechterheup. Een behandeling van een fysiotherapeut werd gericht op het versterken van de bilspieren en het bewegelijker maken van de ietwat stijve rechter heup. De pijn kon verder niet verholpen worden en werd langzaamaan erger.

  Omdat ik de pijn niet continue ervaarde en de heup toch bleef belasten (fitness, wandelen, fietsen etc.) speelde in mijn hoofd voortdurend twee vragen. Ben ik toe aan een nieuwe heup? Of kan de pijn een andere oorzaak hebben? Een zoektocht op het internet bracht mij op de website van Triggerpointtherapie. Hier werd heel herkenbaar de pijn omschreven die ik ervaarde.

  Op 19 juli 2019 had ik mijn intake en eerste behandeling van Ferdinand Vermeulen. Het losmaken van de rechter bilspier was bijzonder pijnlijk maar het resultaat was binnen twee weken merkbaar en na 3 behandelingen werd de pijn met de dag minder. Na 4 jaar pijn in mijn heup en been ben ik nu na 4 weken pijnvrij en maak ik mij geen zorgen meer over een nieuwe heup.

  Ferdinand ik ben je bijzonder dankbaar voor de pijn op de behandeltafel, het was het meer dan waard.

  Jaap Wijnman
 • De huisarts had geconstateerd dat ik last had van de spieren in mijn onderrug en geen heupproblemen had. Ik kreeg een tip over de triggerpointtherapie, en kwam bij jou terecht, na de eerste behandeling merkte ik resultaat. Na vier behandelingen waarbij ik me totaal beurs gemasseerd en geknepen voelde waren de pijnklachten verdwenen; inmiddels zijn we een paar maanden later, ik doe braaf mijn oefeningen en de pijn die ik bij elke stap of beweging voelde is volledig weg gebleven! Zoals je begrijpt ben ik reuze enthousiast hierover, dank voor je inspanningen!

  Leen Zoeter
 • Vandaag de marathon gelopen, geen centje pijn.. Mede dankzij je behandelingen. Mijn tijd was zeker niet de beste, maar dat ligt aan de warmte. (4:34:00) Goed gelopen, kon het tempo tot de helft goed doen, maar daarna ook geen opspeling van spieren gehad.. Dus voor zover bedankt...

  Mw. Doppenberg 
 • Ruim een half jaar lang heb ik met onverklaarbare enkelklachten (beide enkels) gelopen. Ik heb geen blessure of ongeluk gehad, ben een vrouw die actief in het leven staat, sportief is, geen overgewicht heeft. Met mijn klacht werd ik helaas door arts en enkelspecialist weggestuurd met de mededeling dat ze me niet konden helpen. Moe en misselijk van pijn heb ik mijzelf afgelopen maanden enigszins op de been gehouden, wel met enige hulp van een andere fysiotherapeute. Echter de enkelklachten bleven terugkomen en breidden zich zelfs uit naar onderbenen. Tja, wat dan. Natuurlijk zoeken naar iemand die mij wel kan helpen en die heb ik gevonden: Ferdinand. Hij luistert goed naar je klachten, hij kijkt en zoekt en weet de juiste pijnlijke plek op professionele wijze te behandelen met triggerpoint therapie en dry needling. Het is even doorbijten, maar deze scherpe methode heeft in korte tijd zeer positief effect! Al na 3 behandelingen merkte ik verschil, minder pijn. Inmiddels heb ik 5 behandelingen gehad, ben ruim één maand verder en ik heb praktisch geen pijn meer, heb mijn energie terug en voel me gewoon weer mezelf. Dikke pluim voor dit snelle resultaat.

  Carla Spannenburg – Zeewolde
 • Tijdje geleden onder behandeling geweest bij Ferdinand, voor mijn rugklachten. Over de behandeling ben ik zeer positief. Dat heeft mij niet alleen van mijn probleem verholpen, door de behandeling weet ik ook hoe ik dat soort klachten in de toekomst kan voorkomen! De behandeling was fijn en het voelde vanaf het begin gelijk goed aan. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar iemand die zijn werk naar behoren uitvoert!

  Najim 
 • In 2015 heb ik de diagnose systemische sclerodermie gekregen. Dit is een ongeneselijke auto-immuunziekte die overmatig bindweefsel aanmaakt in de organen en de huid. Doordat de ziekte zo agressief was en ik in no-time gevangen zat in mijn strakker wordende huid hebben de artsen een levens besparende behandeling moeten uitvoeren namelijk een stamceltransplantatie. Na de zware behandelingen met chemotherapie, het toevoegen van konijneneiwitten die de laatste witte bloedplaatjes aanvallen en vervolgens het toedienen van mijn gekweekte stamcellen is mijn huid voor de helft soepeler geworden. Aangezien de ziekte niet te genezen is, blijven er helaas grote beperkingen. Bewegen gaat nog steeds moeizaam, heb erg veel last van stijfheid en gewrichtspijn. Mijn vingers hebben geen functie meer doordat ze kapot zijn gegroeid en naast dit alles heb ik nog tal van andere klachten. Op aanraden van iemand ben ik bij Ferdinand terecht gekomen die bindweefsel massage en triggerpoint behandelingen geeft. De behandeling is erg pijnlijk, hij rolde als het ware mijn hele huid op die strak en vast zit op meerdere bindweefsellagen met behulp van diverse instrumenten en door diep te masseren. De doorbloeding werd beter en de huid werd soepeler. Feit is wel dat het een chronische aandoening blijft en die ik dus moet onderhouden met behandelingen voor resultaat. Ik zou iedereen die niet verder komt bij fysiotherapie aanraden deze methode zeker te proberen. Want baat het niet dan schaadt het niet!

  Gabriella
 • Zo’n twee jaar liep ik ben met pijn in mijn voet die steeds erger werd, ondanks fysio, oefeningen en zooltjes. Zelfs de hond uitlaten deed ik op bergschoenen. Toen wendde ik me tot triggerpointtherapie. Ferdinand zocht de oorzaak al snel in kuit en bekkengebied. Hij ziet patronen en probeert stap voor stap wat werkt. Na vijf behandelingen loop ik weer goed, en kan ik zelf met het balletje de voet soepel houden. Prima. Ik ben heel tevreden en opgelucht!

  Vrouw 59 jaar
 • Jarenlang pijn in m’n rechter ellenboog. Het werd nu zo erg dat ik soms m’n arm niet meer kon gebruiken. Door een tip van iemand die mij vertelde dat ik triggerpointtherapie moest gaan volgen. Het is even heftig maar je hebt er echt baad bij. Ik ben gaan zoeken op internet en kwam uit bij Ferdinand Vermeulen, hij beheerst de triggerpoint technieken. Ik heb hem een mail gestuurd en kreeg al snel antwoord, gelukkig kon ik al snel op spreekuur komen. De eerste ontmoeting is altijd spannend, maar al snel was het vertrouwd. Na de intake begon hij aan de behandeling, inderdaad het was heftig maar het heeft mij echt geholpen. Tijdens de behandelingen leuke gesprekken gehad met Ferdinand. Maar ook uitleg hoe en waaruit het lichaam is opgebouwd. Na 5 behandelingen ben ik van m’n klachten af. Mocht ik weer klachten krijgen, ga ik zeker naar Ferdinand terug. Bedankt Ferdinand.

  Wilma
 • I had several therapists before and after Ferdinand. I can definitely describe him as following: A good listener and takes suggestions about triggerpoints serious. Ferdinand tries to find this holistic overview and searches for the root cause. One consult is time well spend as he does a lot. Furthermore, he is very easy going, flexible in scheduling! If you are looking for a good and approachable therapist, he is definitely one to consider.

  Dhr. Pradeep Binda
 • Sinds ik bij Ferdinand ben geweest zijn mijn bilpijnklachten fors minder! Na de 2e behandeling voelde mijn been bont en blauw, gebutst en gekneusd maar ik heb voor het eerst sinds ruim 2 jaar weer een nacht kunnen slapen zonder wakker te worden van de pijn of met het gebruik van slaapmedicatie.

  Mw. Eva van der Oost (bilpijn)
 • Ik ben bij Ferdinand Vermeulen gekomen vanwege aangezichtspijn aan de linkerzijde van mijn gezicht. Ik heb een auto-immuunziekte (longen en spieren) en de oorzaak van de aangezichtspijn was niet bekend. Ferdinand is met de stijfheid in gezicht, hals en schouders aan de slag gegaan en al werkende weg, werden de klachten minder. Met zijn handen of instrumenten zoekt hij de stijfheid op. Bij mij is veel opgelost. Door goed te luisteren naar mijn signalen en door samen het boek van alle gezichtspieren door te lopen, zijn de klachten van 95% teruggebracht naar 10%. Probeer het gewoon eens uit. Bij mij was het een succes. Ik kan weer normaal eten, praten, genieten.

  Mw. Ineke Bakker (aangezichtspijn)
 • Ik heb ontzettende pijnklachten gehad in mijn bil dit straalde door naar het been. In eerste instantie ben ik hiervoor naar een fysiotherapeut geweest. Dit gaf geen resultaat. Toen via de website bij Ferdinand uitgekomen en na 4 behandelingen was al 95% van mijn pijn verdwenen. Ik gebruik nu geen pijnstilling meer, kan nu ook opstaan zonder pijn. Al met al ben ik heel blij met Ferdinand.

  Mw. Annette Visser (bil pijn)
 • Ik kwam voor rugklachten bij Ferdinand, hieruit bleek dat ik last had van bindweefsel verklevingen in de onderrug en littekenvorming. Na de behandelingen zijn mijn rugklachten fors afgenomen. Waardoor ik weer simpele dingen kan ondernemen zonder klachten. Ik ben de afgelopen periode bij Ferdinand geweest om mijn spieren te onderhouden. Dit omdat mijn schildklierproblemen mijn klachten geven. Ferdinand heeft mij erg goed geholpen, en hij heeft me met respect behandeld. Als mijn gezondheid het weer toelaat kom ik weer bij je terug.

  Anoniem
 • Ik ben inmiddels bij diverse fysiotherapeuten geweest in verband met lage rugklachten. De klachten werden niet echt minder. Iemand gaf mij het advies om naar Ferdinand te gaan. Nu ben ik een aantal keren bij hem geweest en ik kan zeggen dat mijn klachten nu wel zijn verminderd. Ferdinand neem de tijd voor je, hoort de klachten aan, zoekt naar de oorzaak en probeert vervolgens een gepaste behandeling te geven. Daarnaast is hij makkelijk bereikbaar o.a. via WhatsApp en reageert vrij snel op je berichten.  

  Nico uit Culemborg