Fysiotherapie De Zwaluw en Triggerpointtherapie Nederland

 Categorie Overig

Samen zijn we triggerpoints de baas

Als fysiotherapeut bij Fysiotherapie De Zwaluw ben ik gespecialiseerd in triggerpointtherapie. Veel Nederlanders lopen momenteel rond met langdurige triggerpointklachten. Toch is er naar mijn idee nog te weinig aandacht voor specialisten die zich bezighouden met speciaal hierop gerichte fysiotherapie. Daarom werk ik met twee vakgenoten samen onder de vlag Triggerpointtherapie Nederland.

Wilmar Hasselaar, Nienke Ferberwee en ik delen dezelfde missie: zo veel mogelijk mensen van hun triggerpointklachten afhelpen. Waar chronische of onverklaarbare klachten bij reguliere fysiotherapie vaak onopgelost blijven, kijken wij een stapje verder. We zien het lichaam als geheel en pakken klachten aan vanuit een holistische benadering. Samen staan we sterk om de bekendheid en toepassing van triggerpointtherapie te vergroten.

‘Met gespecialiseerde technieken pakken we triggerpointklachten bij de bron aan’

Intensieve hands-on fysiotherapie

Wilmar en ik zijn allebei gespecialiseerd in de fysieke kant van triggerpointbehandelingen. Chronische pijnklachten kunnen ontstaan door triggerpoints, oftewel spierknopen. Zulke verkrampingen zijn vaak voelbaar als harde bobbeltjes en leiden tot lokale of uitstralende pijn. Zowel het ontdekken van de ware klachtenbron als het herstellen van de doorbloeding vereisen intensieve hands-on therapie.

Bij Triggerponttherapie Nederland zijn we bewust van de complexiteit van triggerpoints en nemen we de tijd voor een langere behandelperiode. Om klachten bij de bron aan te pakken zijn we naast klassieke behandelmethodes ook opgeleid in specialistische technieken zoals triggerpointmassages, IASTM en dry needling.

Fysieke en psychologische aanpak triggerpoints

Met lichamelijke triggerpointtherapie lukt het in de meeste gevallen om pijnklachten te verhelpen of dragelijker te maken. Toch zijn er cliënten die minder baat hebben bij de behandeling. Zelfs zonder duidelijk aanwijsbare lichamelijke gebreken komen ze niet van hun klachten af. Nienke, de derde expert van Triggerpointtherapie Nederland, concentreert zich daarom op het identificeren en oplossen van de psychologische oorzaken achter chronische pijn.

‘Met een combinatie van fysieke- en psychologische therapie helpen we cliënten uit heel Nederland’

Emotie kan een grotere rol spelen bij pijn dan je zou denken. Bovendien leiden fysieke klachten vaak tot angst, bezorgdheid of frustratie, die op hun beurt de pijn weer versterken. Zodra iemand zich bewust is van de emotie die tot verhoogde spierspanning leidt, wordt de kans op volledig herstel vele malen groter.

Triggerpointtherapie, iets voor jou?

Met de combinatie van onze expertise op fysiek- en psychologisch gebied zijn we er samen al in geslaagd om cliënten uit heel Nederland van hun chronische klachten af te helpen. Ik ben dan ook blij dat ik Triggerpointtherapie Nederland met Fysiotherapie De Zwaluw mag vertegenwoordigen in Culemborg.

Ben je benieuwd of triggerpointtherapie jou eindelijk van je pijnklachten kan afhelpen? Je mag me altijd bellen op 06 406 111 50 of mailen via info@fysiodezwaluw.nl voor een vrijblijvend gesprek. Mocht de expertise van Wilmar of Nienke beter bij jouw situatie passen, dan verwijs ik je graag door naar mijn collega-therapeuten bij Triggerpointtherapie Nederland.

Laatste nieuws

Reacties

zeventien − 3 =

fysiotherapie_coronaosteopathie_verfijnd_voelen