Fysio in coronatijd: je bent van harte welkom

 Categorie Overig

Het Covid-19 virus blijft nog even onder ons. En ik begrijp dat een bezoekje aan de fysiotherapeut vragen opwekt. De 1,5 metermaatregel kan bij zulke hands-on therapie immers niet gehandhaafd worden. “Mag ik gewoon langskomen of kan ik mijn fysiotherapie beter even uitstellen?” Mijn antwoord op die vraag is simpel: loop niet te lang rond met klachten. Ook nu! Er is geen enkele reden om je behandeling uit te stellen. Veiligheid staat op mijn praktijk ook voorop. Onderstaand vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over fysiotherapie in coronatijd.

Loop niet te lang rond met je klachten. Ook in deze bijzondere tijd!

Kan ik in coronatijd bij Fysiotherapie De Zwaluw terecht voor een behandeling?

Ja, mijn fysiotherapiepraktijk in Culemborg is gewoon geopend. Uiteraard houd ik me wel aan de geldende RIVM-regels om jouw veiligheid te waarborgen.

Verloopt een bezoekje aan de fysio anders dan normaal?

Aan mijn behandelingen verandert niks. Om jou zo snel en effectief mogelijk van je klachten af te helpen, gebruik ik gewoon dezelfde technieken als voor coronatijd. Vooraf hebben we altijd een gesprek om te controleren of je geen ziekteverschijnselen hebt.

Is het vereist om een mondkapje of andere beschermingsmiddelen mee te nemen naar mijn afspraak?

Omdat ik me aan strenge hygiënemaatregelen houd, hoef je op mijn praktijk geen mondkapje of andere bescherming te dragen. Maar mocht je twijfelen neem er gerust een mee. Bijvoorbeeld als je een kriebel in je keel hebt (en niet in contact bent geweest met iemand met Covid-19). Of als je verkouden bent, je hebt laten testen en een negatieve testuitslag hebt. Wel verzoek ik je vriendelijk om een eigen handdoek mee te nemen voor op de behandeltafel. Als je liever een van mijn handdoeken wil gebruiken, dan wordt twee euro in rekening gebracht voor de extra waskosten.

Hanteert Fysiotherapie De Zwaluw extra hygiënemaatregelen?

Om mijn cliënten de beste zorg te bieden, houd ik mijn praktijk sowieso altijd al spic en span. Maar in deze coronatijd ga ik nog net een stapje verder. Zo worden de behandeltafel en deurklinken na elke behandeling afgenomen met alcohol. Daarnaast was- en desinfecteer ik mijn handen nog vaker dan normaal. Alleen in uitzonderlijke gevallen draag ik een mondkapje om de risico’s te minimaliseren, bijvoorbeeld wanneer aanraking van je gezicht nodig is voor de behandeling. Daarnaast heb ik altijd desinfectiemiddel klaarstaan, zodat je je eigen handen voor en na de afspraak kunt reinigen.

Ik behoor tot een risicogroep. Is fysiotherapie voor mij veilig?

Het risico dat je op mijn praktijk loopt is minimaal. We werken een-op-een in een zeer hygiënische omgeving. De kans dat je hier in contact komt met het coronavirus is vele malen kleiner dan bijvoorbeeld in de supermarkt. Twijfel je toch of het verstandig is? Dan kun je me altijd van te voren even bellen.

Mag ik met verkoudheidsklachten naar de fysiotherapeut?

Bij mogelijke coronaverschijnselen zoals koorts geldt: blijf thuis! Als je al een afspraak hebt, neem dan telefonisch contact met me op. Dit geldt ook als iemand uit jouw huishouden klachten heeft. Snotter je een beetje vanwege hooikoorts of allergie? Laat het me dan even weten. Als we ons er allebei veilig bij voelen, kan de afspraak gewoon doorgaan.

Kan ik online fysiotherapie krijgen in plaats van op locatie in Culemborg?

Nee. Het is mijn prioriteit om jou zo goed mogelijk van je klachten af te helpen. Daar heb ik mijn eigen methodes voor waarin ik niet gehinderd wil worden door fysieke afstand. Jij verdient als cliënt de beste behandeling en die kan ik niet bieden zonder echt contact. Voor meer informatie over klachten en behandelingen kun je natuurlijk wel terecht op mijn website, maar voor een degelijke behandeling is een bezoekje aan mijn fysiopraktijk essentieel.

Heb je meer vragen over fysiotherapie in deze bijzondere tijden of wil je iets anders weten? Neem gerust contact met me op! Bel me op 06 406 111 50 of stuur een mailtje naar info@fysiodezwaluw.nl

Laatste nieuws

Reacties

een × 5 =

Fysiotherapie bij revalidatietriggerpoint_therapie