Osteopathie: Het lichaam helpen zijn eigen blokkades te genezen

 Categorie Overig

In september 2017 ben ik begonnen met een master opleiding osteopathie. Een hele interessante opleiding waar ik in 4 jaar veel leer over het bewegingsapparaat (botten), van organen en weefsels in het lichaam.

Waarom ben ik osteopathie gaan studeren?

Mij is ooit verteld dat het de beste keuze is die je kan maken om mensen te helpen.

Nu neem ik dit niet zomaar klakkeloos van iedereen aan maar na een aantal keer een informatie dag te hebben gevolgd en lesdagen te hebben bijgewoond, ben ik er zeker van dat osteopathie een duidelijke meerwaarde biedt – naast fysiotherapie – binnen de zorg. Met name de kennis en kunde van de anatomie en behandeltechnieken. Zo vul ik mijn kennis en vaardigheden aan naast mijn andere behandelingstechnieken: triggerpoint; dry needling; IASTM; manuele mobilisaties en medical taping.

Nu ga ik regelmatig een weekend naar Zeist om de opleiding te volgen aan de Internationale Academy Osteopathie. Ik heb gekozen voor deze internationale academie omdat dit de enige opleiding osteopathie is waar je als afgestudeerd osteopaat als master afgestudeerd bent. Dat betekend dat de kwaliteit van de opleiding en kennis die gedeeld wordt van universitair niveau is.

Wat is osteopathie eigenlijk precies?

Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Wat doet de osteopaat?

Wat kan een osteopaat -zoals ik – voor jou doen? Osteopathie is een veilige vorm van geneeskunst waarbij met de handen het lichaam wordt onderzocht en behandeld met als doel een oorzaak te vinden voor je klachten. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms onoplosbaar lijken.

Een osteopaat brengt alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Als fysio stimuleer ik dit ook in mijn behandelingen. De osteopaat heft de blokkades en bewegingsbeperkingen op die een genezing in de weg staan. Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.

Een behandeling door een osteopaat zorgt vaak voor grote opluchting.

Nu zit ik in het 2e jaar van de opleiding. Dus nog ruim 2 jaar opleiding voor de boeg! Daarna kan ik deze manier van behandelen ook doen bij klanten. Ik kijk er nu al naar uit!

Meer lezen? www.osteopathie.eu/nl en www.osteopathie.nl Deze websites waren ook de bron voor deze informatie.

Laatste nieuws

Reacties

2 − twee =

triggerpoint_therapie